Verwachtingen huizenmarkt 2019

Momenteel is de huizenmarkt flink aan het veranderen. De voorspelling van de Rabobank luidt dat de veranderingen in het jaar 2019 misschien nog wel opmerkelijker zullen worden. Zo komt de woningverkoop in een stabiliserende fase terecht, de hypotheek aanvragen nemen niet meer toe en de huizenmarkt is gespannen. Ook de krapte op de koopwoningen markt zorgt ervoor dat de huizenprijzen flink stijgen.

Marcel van Hooijdonk | Huizenmarkt verandert weer opmerkelijk. Lees wat de verwachtingen zijn voor 2019.

Huizenprijzen stijgen flink en dat gaat voorlopig niet veranderen....

Bij Marcel vanHooijdonk Real Estate houden we ons veel bezig met het inkopen en verkopen van huizen, detrent van stijgende prijzen is ons dan ook niet ontgaan. De Rabobank meldt recent dat de gemiddelde huizen prijs dit jaar nog met maar liefst 8,7 procent gaat stijgen. Volgens schattingen zullen hierdoor de prijzen voor een koopwoning in 2019 op een gemiddelde van meer dan 300.000 euro komen. De voornaamste rede van deze verandering is het afwachten van de mensen die hun eigen huis te koop zetten. 

Aanbod van de huizen daalt

Bij Marcel van Hooijdonk Real Estate gaan we uit van een kwestie van vraag en aanbod. Door het weinige aanbod op de huizenmarkt, is de keuze voor kopers beperkt. Waar geïnteresseerde kopers eerder keuze hadden uit 30 woningen, hebben ze nu nog maar keuze uit 5,1 woning. Dit is een enorme daling. Vooral in Amsterdam is de woningmarkt zeer krap; keuze uit 2,6 woningen. Hiermee is het bijzonder lastig om een huis te bemachtigen in de hoofdstad. 

Marcel van Hooijdonk is er voor uw vragen!

Bij vragen en/of opmerking(en) kunt u altijd in contact komen met mij. Mail via info@marcelvanhooijdonk.nl en ik stuur zo snel mogelijk een reactie.

Bekijk meer nieuwsberichten