Startschot voor de bouw is gegeven; binnenkort eerste gasloze wijk in Utrecht

Afgelopen weekend hebben de gemeente Utrecht en Grondbank Haarzicht het startsein gegeven voor de bouw van de eerste gasloze wijk in Utrecht. Deze panden bezitten geen gasleiding in de huizen en ook niet in de bodem. In totaal worden er circa 500 energiezuinige woningen gebouwen in Haarzicht. Circa 325 van deze woningen zijn koopwoningen en vrije kavels, 126 worden er verhuurd in de vrije sector en 49 van de panden zullen functioneren als sociale huurwoningen. De woningen moeten in 2021 klaar zijn en gaan rond de 350.000 euro kosten.

Marcel van Hooijdonk | De gemeente van Utrecht en Grondbank Haarzicht hebben het startsein gegeven voor gasloze wijk in Utrecht

Faciliteiten

Haarzicht zal niet alleen bestaan uit woningen. Ook een archeologisch park, een basisschool, een gymzaal en een kinderdagverblijf zijn opgenomen in de projectplannen. 

Meer gasloze wijken in aanbouw!

Ook andere provincies in Nederland zijn bezig met plannen voor het bouwen van gasloze wijken. Dit wordt hoogstwaarschijnlijk een van de toekomstige trends binnen de vastgoedsector. De innovatie is namelijk erg positief voor het milieu. Er zijn zelfs projectontwikkelaars die alleen nog maar gasloze nieuwbouwprojecten realiseren.  Zij zeggen: "Gasloos is de nieuwe realiteit, dus waarom wachten? Als duurzame ontwikkelaar is gasloos ontwikkelen onze nieuwe standaard."

In Leidsche Rijn komt binnenkort eengasloze wijk genaamd Haarrijn. Deze wijk is later klaar dan de wijk in Utrecht, maar zal hetzelfde werken. Bewoners hebben geen cv-ketel meer nodig, de energie zal worden opgewekt via de zon en via warmte-koudopslag in de huizen. 

Vragen?

Ben je benieuwd naar de innovaties waar wij gebruik van maken? Of heb je interesse in een pand? Bekijk dan onze website www.zuylenstaete.nl.

Bekijk meer nieuwsberichten