Kraakpand Catharinastraat te Breda

Sinds 1 oktober 2010 is kraken illegaal in Nederland. Toch worden er in Nederland regelmatig panden gekraakt. Het pand op Catharinastraat 87-89 te Breda is voor de tweede keer gekraakt. De krakers zorgen voor veel overlast, gebruiken drugs, maken ruzie met elkaar en bovendien gooien ze al het vuilnis midden op straat. Een lastig dossier waarbij we druk zoekende blijven naar een snelle en goede oplossing.

"Het kraakpand is een verslaafden- en daklozenopvang geworden’’, zegt buurtbewoner Izaak de Bruin die wilde reageren op deze situatie. “Hoe moet ik uitleggen aan mijn zoontje van 7 jaar oud dat er ineens allerlei gekke mensen naast ons wonen? De kinderen zijn bang, ze willen niet meer naar buiten. Het is een totale verloedering van de stad."

Een complexe situatie

Zoals werd aangegeven in het onlangs gepubliceerde artikel geschreven door Ronald Strater is er sprake van een impasse. Ik ben actief bezig met het oplossen van de situatie met de krakers in het pand. Er is al meerdere malen geprobeerd om de krakers uit het pand te zetten, echter loop ik herhaaldelijk tegen gesloten deuren aan. Wat er nu speelt in de Catharinastraat is zeker geen situatie die aan mij is voorbij gegaan. Ik ben hoogstpersoonlijk bezig met het oplossen van het probleem wat hier speelt. Middels de juiste stappen hoop ik snel de buurt weer te kunnen helpen.

De situatie die nu speelt had geen plaats hoeven te vinden. Het is namelijk zo dat in 2017 het pand verkocht zou worden aan de investeringsmaatschappij Villa Boerebont van dj Tiësto (Tijs Verwest). Villa Boerebont zou het pand gaan huren waarna het zou dienen als een opvang die probleemjongeren helpt in onze samenleving.

Ik zal de komende tijd mijn best blijven doen om de krakers uit het pand te krijgen.

Lees het volledige artikel over de situatie via Omroep Brabant.