Warning:<i>Undefined array key
" />

Project

De Melkfabriek in Warga

De bewoners van Warga keken al een tijdje naar uit naar de herbestemming van dit pand. Nu is het eindelijk zo ver. Een drietal dames kwamen met een innovatief idee voor herbestemming.

Herbestemmingsproject: De Melkfabriek in Warga

Op de website van Marcel van Hooijdonk plaatsen wij sinds een aantal jaar herbestemmingsprojecten waaraan wij hebben meegewerkt. Ook plaatsen wij opvallende of inspirerende projecten vanuit het netwerk van Marcel van Hooijdonk. Maar dankzij de oproep in eerdere blogs ontvangen wij sinds een aantal weken bijzondere projecten uit andere hoeken van het land.  Zo kregen wij afgelopen week een tip uit Friesland, Warga. Drie enthousiaste dames doen daar een flinke duit in het zakje bij de strijd tegen leegstand. Goed bezig!

Herbestemming Melkfabriek toegejuicht door inwoners Warga

In het Friese dorp lekte het nieuws een tijd geleden al uit. De Melkfabriek, of eigenlijk het bijbehorende kantoor op de Fricoweg, zou eindelijk een nieuwe invulling krijgen. De inwoners van het vredige dorpje reageerden erg enthousiast bij de officiële bekendmaking van de plannen.

Warga (fries: ‘Wergea’) is de woonplaats van Johan van der Veen en Mirjam Timmerman (u weet wel, van Twarres) en de geboorteplaats van Minne Hoekstra, (winnaar van de eerste officiële Elfstedentocht).  Zeker geen onverdienstelijke score voor een dorp van nog geen 2000 inwoners.  Maar voor de trotse ‘Wergeanaren’ houdt hiermee het pochen wel op, bij verjaardagen van vrienden uit de Randstad. Daar moest verandering in komen vonden drie vriendinnen Lydia, Regina en Wendy.

Van melkfabriek tot fotostudio

De drie vrouwen van opgeteld 105 jaar oud, delen niet alleen hun leeftijd maar ook hun passie voor fotografie. Na een aantal jaar zonder succes afzonderlijk te hebben gezocht naar een fotostudio, kwamen de meiden op het idee van een samenwerking. Al binnen een paar dagen vonden zij deze unieke locatie op de Fricoweg.

Het doel is om een plek te creëren waar het bruist. Ondernemers kunnen ruimtes huren in de vorm van flexwerkplekken, fotostudio’s, evenementen en workshops. De grote tuin en de naastliggende Wergeasterfeart bieden bovendien mogelijkheden voor evenementen in de lente en zomer. Het eerste grote evenement staat zelfs al in de agenda. Op 14 april is hier een festival met workshops, live muziek en eten en drinken.

Marcel van Hooijdonk: “Een goed voorbeeld van hoe herbestemming niet alleen positieve effecten kan hebben voor de strijd tegen leegstand, maar voor zelfs een heel dorp op zich. Grote klasse!”

Marcel van Hooijdonk: ‘Vastgoedsector steeds minder een mannenwereld’

Marcel van Hooijdonk: “De vastgoedsector is in het algemeen echt een mannenwereld, maar de laatste jaren zien wij steeds vaker ondernemende dames met verstand van zaken. Hun kennis en skills doen zeker niet onder bij die van hun mannelijke collega’s. De Friese vriendinnen zijn hier een prachtig voorbeeld van. Ik wens hen dan ook alle succes bij het realiseren van hun plannen.”

Meer lezen van Marcel van Hooijdonk?

Marcel van Hooijdonk plaatst regelmatig berichten op zijn blog waarin hij actualiteiten bespreekt of bijzondere vastgoedprojecten benoemt. Heeft u zelf een suggestie? Mail dan naar info@zuylenstaete.nl.

Beeld: Ines Jonker

Dit is geen project van Marcel van Hooijdonk maar dient puur ter inspiratie.

Datum: 

21 maart, 2019

Datum: 

21 maart, 2019

Bekijk meer inspirerende projecten!

Gerelateerd nieuws

Terug naar projecten overzicht