Huurder | Henk de Brink is al 15 jaar lang een trouwe huurder bij Marcel van Hooijdonk.

Henk de Brink
Huurder

Samenwerkingen

“Op naar de volgende 15 jaar”

Onlangs ontving de Utrechtse Henk de Brink een presentje van Marcel van Hooijdonk. Hij is al meer dan 15 jaar een trouwe huurder. “Op naar de volgende 15 jaar!”, zo zegt Henk met een lach. Hieronder lees je meer over de samenwerking met Marcel als huurbaas, hoe het allemaal begon en hoe Henk de toekomst ziet.

We vroegen Henk hoe hij destijds bij Marcel van Hooijdonk terecht kwam. “Ruim 15 jaar geleden woonde ik verderop in de straat waar ik nu woon. Via een makelaar hoorde ik dat er twee appartementen te huur zouden komen in het pand waar ik nu woon. Het was altijd al een prachtig pand. Ik heb me meteen voor één van de twee appartementen ingeschreven. Zo werd ik huurder.

” Hoe is Marcel van Hooijdonk als huisbaas? “Het contact met Marcel verloopt prima. Als er iets is kan ik hem altijd mailen of appen”, vertelt Henk. “Enkele jaren geleden was er bijvoorbeeld lekkage van de bovenburen. Marcel heeft daarvoor meteen een klusjesman laten komen en vervolgens een schilder om de schade te herstellen. Lekkage is natuurlijk nooit fijn, maar het was gelukkig snel opgelost. Ook heeft Marcel recent nog de tegels van mijn dakterras laten vervangen. Sinds ik hier woon heeft hij een aantal keer op eigen initiatief het pand laten verven. Hij onderhoudt zijn panden dus goed, dat is fijn als huurder.

” Marcel houdt van karakteristieke en betekenisvolle panden die bepalend zijn voor de sfeer van een stad. Deze sfeervolle panden noemt hij zijn ‘parels’, panden die hij graag koestert. In Utrecht barst het natuurlijk van de sfeervolle panden. Henk is een van de gelukkigen die in één van de pareltjes van Marcel van Hooijdonk kan wonen. “Het is een pand van ruim 100 jaar oud in een winkelstraat. Boven een winkel zijn 3 appartementen gerealiseerd. Waarvan ik er één mijn appartement mag noemen”, vertelt Henk. “Niet alleen het pand zelf spreekt me aan. Het leukste van mijn woning is de ligging. Ik woon aan de rand van het centrum van Utrecht in een drukke winkelstraat. Alles is op loopafstand: winkels, openbaar vervoer en de supermarkt. Dat is niet alleen handig, maar ook nog eens gezellig.

” Afsluitend vroegen we Henk hoe hij de toekomst zag. Ziet hij zichzelf nog lang wonen in Marcel zijn parel? “Een tijdje terug had ik me ingeschreven voor een groter appartement hier in de buurt. De reden om te verhuizen was de mogelijkheid om groter te wonen in dezelfde buurt. Er was een groot aantal inschrijvingen. Ik ben uitgeloot, maar ik vind het niet erg dat ik het niet ben geworden. Ik woon hier prima. Ik zei al eerder tegen Marcel: op naar de volgende 15 jaar en dat meen ik!”

Terug naar het overzicht van samenwerkingen